Vegetarijanske mesne okruglice
Sastojci za vegetarijanske mesne okruglice: 250 grama vegetarijanskog mljevenog mesa 2 manje mrkve 2 češnja češnjaka 1 vrećica praška za pecivo 3 žlice maslinovog ulja Peršin Sol Papar
Sastojci za umak: 200 ml veganske kisele pavlake za kuhanje 200 ml umaka od rajčice 2-3 žličice kurkume 2 žličice kumina Prstohvat soli Prstohvat šećera Papar Peršin
Priprema: Nasjeckajte svježe vegetarijansko mljeveno meso i češnjak u multipraktiku. Dodajte naribanu mrkvu i sitno sjeckani peršin. Začinite solju i paprom, zatim dodajte prašak za pecivo i maslinovo ulje te miješajte dok ne dobijete kompaktnu masu.
Žlicom oblikujte smjesu u mesne okruglice. Pecite mesne okruglice u pećnici na 180°C otprilike 15 minuta (dok ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju). Ostavite sa strane dok se priprema umak.
U dubljoj tavi dodajte vegansku kiselu pavlaku za kuhanje i umak od rajčice, zatim dodajte sve začine i kratko prokuhajte na laganoj vatri. Nakon miješanja, dodajte mesne okruglice i krčkajte još pet minuta. Posipajte sitno sjeckanim peršinom.