Rolo torta od tikvica sa sirom
Rolo torta od tikvica sa sirom
Imate li uskoro rođendan? Romantično veče sa partnerom? Ili jednostavno želite zasladiti svoj dan? Imamo savršen recept za Rolo torta od tikvica sa sirom! Naš Roko ribež koristio se za fino ribanje mrkve.
Sastojci za bijeli fil:
300 g indijskih oraščića
400 ml kokosovog mlijeka
2 žlice limunovog soka
5 žlica meda ili javorovog sirupa
1 žličica ekstrakta vanilije
Sastojci za smjesu od mrkve:
2 veće mrkve
250 g oraha
200 g datulja
1 žličica ekstrakta vanilije
1/4 žličice soli
1 žličica cimeta
1/2 žličice đumbira u prahu
prstohvat muškatnog oraščića
100 g kokosovog brašna
još malo:
nar
svježa metvica
Priprema:
Namaknite indijske oraščiće u vodi što je moguće duže (najbolje preko noći), zatim ih ocijedite i stavite u blender zajedno s kokosovim mlijekom, limunovim sokom, medom i ekstraktom vanilije. Izblendajte sve sastojke dok ne dobijete kremastu masu. Ostavite ovu smjesu u zamrzivaču dok se stisne.
U blenderu izmiksajte datulje u slatku pastu s vrlo malo vode.
Zatim maknite i ostavite sa strane.
Pomiješajte orahe zajedno s začinima i ekstraktom vanilije, zatim dodajte pastu od datulja i prethodno fino naribane mrkve. Kratko promiješajte ovu smjesu pa je ulijte u zdjelu.
Dodajte kokosovo brašno u smjesu od mrkve i dobro promiješajte da se sve sjedini.
Namastite okrugli kalup za tortu kokosovim uljem i prekrijte ga smjesom od mrkve, ravnomjerno je raspoređujući. Zatim prelijte preko bijelog fila koji ste napravili ranije.
Stavite tortu u zamrzivač da se stisne. Po vrhu posipajte svježim narom i metvicom za dodatnu svježinu okusa.