Ratatouille

Back to Blog

Ratatouille

Ratatouille je mediteransko jelo od povrća koje se peče u pećnici. Ovo jelo je puno svježeg povrća i postoji nekoliko varijacija ovisno o vašem ukusu. Pripremili smo jednu od njih za vas!

Sastojci:
1-2 žlice maslinovog ulja (+ još za pokapanje)
1 luk, nasjeckan
3 češnja češnjaka, nasjeckana
500 g pasirane rajčice
1 žlica koncentrata rajčice
1 žlica talijanskih začina (npr. bosiljak, origano, timijan)
1 tikvica
1 patlidžan
3 rajčice
Veganski mozzarella ili veganski naribani sir ili oboje
Za ukrašavanje (po želji)
Veganski Parmezan
bosiljak

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C gornji i donji grijač.
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi i dinstajte luk 2-3 minute dok ne postane staklast. Dodajte češnjak i pržite još jednu minutu.
Dodajte koncentrat rajčice i pasiranu rajčicu. Začinite solju, paprom i začinima i kuhajte lagano 5 minuta.
U međuvremenu, narežite tikvice, patlidžan i rajčice na tanke ploške debljine 2-3 mm koristeći V6 ExclusiveLine.
Ulijte umak od rajčice u okrugli kalup promjera 24 cm (ili ga ostavite u tavi ako je pogodan za pečenje u pećnici) i na njega složite povrće naizmjenično. Začinite solju, paprom i začinima. Posipajte veganskim mini mozzarella kuglicama i naribanim sirom te pokapajte s malo maslinovog ulja.
Pokrijte kalup i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici otprilike 30 minuta. Otkrijte i pecite još 15 minuta, dok povrće ne omekša i lagano se ne zahrusta.
Ukrasite ratatouille veganskim parmezanom, timijanom i bosiljkom i uživajte!

Share this post

Back to Blog