Punjene rajčice
Imamo novi, zdrav i izuzetno ukusan recept za vas! Jeste li ikada pripremali punjene rajčice? Ako niste, sada je pravo vrijeme!
Punjene rajčice
Sastojci:
5-6 srednjih rajčica
300 g bukovača (gljive)
60 g kuskusa
1 luk
2 mrkve
2-3 češnja češnjaka
50 g sira (po izboru veganski sir)
maslinovo ulje
sol
papar
peršin
Priprema:
Operite rajčice i uklonite dio oko peteljke. Pažljivo ih izdubite. Luk i bukovače narežite na manje kockice. Mrkve fino naribajte, a češnjak sitno nasjeckajte. U dubljoj tavi dodajte maslinovo ulje i pržite luk i mrkve na srednje jakoj vatri, zatim dodajte češnjak i bukovače te zajedno pržite oko 10 minuta. Na kraju dodajte prethodno skuhani kuskus, samo dovoljno da se sve poveže. Zatim napunite rajčice smjesom.
Obložite protvan papirom za pečenje, rasporedite rajčice napunjene smjesom na vrhu i prelijte sirom svaku rajčicu. Pecite u pećnici oko 20 minuta na 180 °C