Vegetarijanska lazanja koju ćete htjeti jesti iznova i iznova!

Back to Blog
Biljna lazanja
Bezmesna lazanja
Veganska lazanja
Zdrava lazanja

Vegetarijanska lazanja koju ćete htjeti jesti iznova i iznova!

🔻 Za 6 osoba:

  • 1/2 pakiranja lazanja školjki
  • 1 srednje velika patlidžan
  • 1 srednje veliki luk
  • 3/4 češnja češnjaka
  • 2 konzerve umaka od rajčice (svaka 400 ml)
  • 200 g smrznutog špinata
  • 300 g mozzarelle
  • 100-150 g sira
  • Maslinovo ulje Bosiljak
  • Sol
  • Papar
  • Šećer

🔻 Priprema: Operite patlidžan i narežite ga na kolutove iste veličine, debljine oko 0,5 cm, zajedno s korom. Zatim sve posolite i ostavite da odstoji. Sljedeći korak je umak: Fino nasjeckajte luk, zgnječite polovicu češnjaka i sve zajedno pirjajte na malo maslinovog ulja na laganoj temperaturi. Zatim dodajte umak od rajčice i 200 ml vode. Sve kuhajte oko 20 minuta i dodajte malo šećera (da neutralizirate prirodno kiselkasti okus rajčica), crni papar, sol i bosiljak. Kada je umak spreman, ostavite ga da se ohladi. U međuvremenu je patlidžan pustio vodu. Operite kolutove hladnom vodom i posušite ih. Pržite kolutove na malo maslinovog ulja u tavi dok obje strane ne dobiju lagano smeđu boju. Stavite kriške patlidžana na tanjur i prekrijte kuhinjskim papirom. Nakon što ispržite patlidžan, u istoj tavi s malo maslinovog ulja ispržite preostali češnjak (izgnječen) i špinat. Dodajte sol i papar. Složite sastojke u posudu za pečenje u sljedećem redoslijedu:

  1. Prvo umak
  2. Kora lazanje
  3. Patlidžan
  4. Umak
  5. Špinat
  6. Kriške mozzarelle
  7. Kora lazanje
  8. Patlidžan
  9. Umak
  10. Špinat
  11. Mozzarella
  12. Zadnji sloj su korice lazanje

Sve prelijte preostalim umakom, preko cijele lazanje ravnomjerno rasporedite naribani sir, pokrijte aluminijskom folijom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu. Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva, zatim uklonite foliju i pecite još 15 minuta. Savjet: Kore lazanje ne treba prethodno pripremati.

Share this post

Back to Blog