Veganska ramen juha

Back to Blog

Veganska ramen juha

Za ovaj recept korišten je V5 PowerLine rezač povrća s umetkom od 7 mm.

Ramen je obrok koji se sastoji od 3 dijela: juhe, rezanaca i raznih priloga. Lako se priprema, ali je jako ukusno! Možete ga kombinirati s različitim sastojcima i mijenjati po vlastitom ukusu! Isprobajte naš recept i javite nam kako vam se sviđa!
Sastojci za juhu:
250 ml vode
½ kockice povrća za juhu
2 žlice soja umaka
½ žličice čilija u prahu

Sastojci:
Rezanci
1 velika mrkva
3 tanko narezana svježeg đumbira
3 veće gljive (ili neka druga vrsta gljive)
1 mladi luk
1 šaka kukuruza šećerca
1 list blitve ili špinata

priprema:
Juha
Mrkvu kao i đumbir narežemo na tanke trakice, stavimo u lonac u kojem kuhamo temeljac s pola kocke temeljca, zalijemo vodom i kuhamo 10 minuta, smanjimo vatru i dodamo soja umak i čili u prahu, pirjamo još još 5 minuta.
Povrće – Dok se juha kuha, šampinjone narežite na srednje tanke ploške, propirjajte na malo ulja i pržite na jakoj vatri dok ne požute, a zatim ostavite sa strane. Mladi luk narežite na kolutiće. Blitvu ili špinat narežite na trakice. Kada se kukuruz šećerac ohladi, potopite ga kratko u kipuću vodu i spreman je za upotrebu. Kad je juha gotova, pažljivo kuhanu mrkvu i đumbir izvadite i ostavite sa strane, trebaju nam za posluživanje.
Rezanci
Rezance preliti kipućom vodom 5 minuta. Kad su gotovi, ocijediti.
Sada smo pripremili sve sastojke i vrijeme je za posluživanje:
Ulijte juhu u dublju keramičku zdjelu, pa sa strane posložite rezance, a zatim i povrće željenim redoslijedom, kako je predloženo na fotografiji jela.
Ramen se poslužuje topao kao izuzetno izdašna i zdrava juha!

Share this post

Back to Blog