Tikvicini rižoto

Back to Blog
Zucchini risotto

Tikvicini rižoto

Jedan ukusan i zdrav recept za tikvicini rižoto koji možete pripremiti kod kuće, uz pomoć Borner Multi Dicer-a možete brzo i jednostavno nasjeckati povrće!

Sastojci:
20 ml maslinovog ulja
200 g rižota
300 g nasjeckanih tikvica
100 g trakica tikvica
1 luk srebrenac, oguljen i nasjeckan
1 češanj češnjaka, oguljen i nasjeckan
500 ml povrtnog temeljca
50 g mascarpone sira
100 ml suhog bijelog vina
25 g ribanog Parmezana
korica od 2 limuna

Sastojci za preljev:
1 žlica Dijon senfa
1 žličica vode
50 ml biljnog ulja
25 ml bijelog vinskog octa
sol i papar
1 salata frizé (samo unutarnje listove)

Priprema:

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pržite dok ne postanu staklasti.
Dodajte rižu i kratko je popržite dok ne postane staklasta.
Dodajte nasjeckane tikvice i trakice tikvica te promiješajte.
Postupno dodajte povrtni temeljac i suho bijelo vino, uz stalno miješanje. Kuhajte dok riža ne postane mekana i apsorbira tekućinu.
Dodajte mascarpone sir, ribani Parmezan i koricu limuna te dobro promiješajte.
U međuvremenu, pripremite preljev tako da pomiješate Dijon senf, vodu, biljno ulje, bijeli vinski ocat, sol i papar.
Dodajte preljev u zdjelu s unutarnjim listovima salate frizé i lagano promiješajte.
Poslužite tikvicini rižoto preko složene salate frizé i uživajte!
Napomena: Za brže i jednostavnije nasjeckivanje povrća, koristite Borner Multi Dicer.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Share this post

Back to Blog