Tikvice rezance s veganskim Bolognese umakom

Back to Blog
Zucchini spaghetti

Tikvice rezance s veganskim Bolognese umakom

Isprobajte umjesto obične tjestenine tikvice rezane na rezance. Ukusno je, izgleda sjajno i definitivno je zdravije! S pravim umakom, oduševit ćete sve! Evo novog recepta koji možete poslužiti svojoj obitelji i prijateljima! Rezance od tikvica pripremljene su s Borner Multi Guljačem, pravim višenamjenskim pomagačem u kuhinji.

Sastojci:

2 velike tikvice
1 limun
Morska sol
Papar
100 grama luka
1 češanj češnjaka
150 grama leće
1 žlica kokosovog ulja (ili drugog biljnog ulja)
2 žlice koncentrata od rajčice
2 žlice balzamičnog octa
1 grančica ružmarina
1 staklenka pasiranih ili nasjeckanih rajčica
45 g bučinih sjemenki
1 žlica slatke paprike
½ žličice dimljene paprike
1 žličica kumina
Svježi bosiljak
Cherry rajčice za dekoraciju

Priprema:

Operite tikvice, odrežite krajeve i koristite Multi Guljač za guljenje tikvica u rezance.
Pomiješajte rezance tikvica s 2 žlice limunovog soka i prstohvatom morske soli i ostavite da se odvoji voda.
Ogulite, naribajte i sitno nasjeckajte luk i češnjak. Isperite leću pod hladnom vodom. Zagrijte 1 žlicu kokosovog ulja u dubokoj tavi, dodajte nasjeckani luk i češnjak, zatim dodajte leću i koncentrat rajčice. Zatim sve zalijte s 300 ml vode i dodajte balzamični ocat. Dodajte grančicu ružmarina i lovorov list, te dinstajte leću, uklanjajući ružmarin i lovorov list prije posluživanja.
Nakon 8-10 minuta kuhanja, dodajte još 200 ml vode, umiješajte nasjeckane rajčice i bučine sjemenke. Dodajte suhe začine.
Nakon 25 minuta ukupnog vremena kuhanja, leća je gotova. Dodajte svježe nasjeckani bosiljak i promiješajte da se sjedini. Bolognese umak je sada spreman.
Ocijedite vodu iz tikvica, posložite ih na tanjur i prelijte Bolognese umakom. Ukrasite cherry rajčicama, svježim listovima bosiljka i bučinim sjemenkama.

Share this post

Back to Blog