Pečene jabučne ruže

Back to Blog
apple roses

Pečene jabučne ruže

Prosinac je radostan mjesec jer se svi pripremaju za Božić. Evo poslastice za vas koja ne samo da je ukusna, već i izgleda fantastično! Ovo su predivne jabučne ruže koje su vrlo jednostavne za pripremu. Za ovo smo koristili Borner Multi Peeler Set of 3.

Sastojci:
1 velika crvena jabuka, očišćena i vrlo tanko narezana
¼ šalice bijelog šećera
1 žličica mljevenog cimeta
1 list smrznutog lisnatog tijesta, odmrznutog
¼ šalice otopljenog maslaca
1 jaje
2 žličice vode
1 žličica šećera u prahu (opcionalno)

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Namastite 2 male kalupe maslacem i pospite bijelim šećerom.

Stavite kriške jabuke na tanjur, preklapajući ih malo ako je potrebno. Zagrijte ih u mikrovalnoj pećnici na najjačoj snazi oko 45 sekundi dok kriške malo ne omekšaju. Pokrijte tanjur plastičnom folijom i kuhinjskom krpom.

U zdjeli pomiješajte šećer i cimet.

Razvaljajte list lisnatog tijesta na debljinu manju od 1/8 inča. Pomoću pizze rezača izrežite dvije pravokutnike veličine 3 x 12 inča. Sačuvajte preostale komade za neku drugu upotrebu.

Premažite tijesto otopljenim maslacem i pospite obilnom količinom cimet-šećera. Stavite kriške jabuke uzduž jednog dugog ruba tijesta, otprilike 1/4 inča izvan ruba tijesta, preklapajući ih malo. Preklopite donju polovicu tijesta preko kriški jabuke, stvarajući dugački “preklopljeni list” koji otkriva zaobljene rubove kriški jabuke.

U zdjeli umutite jaje i vodu. Premažite površinu tijesta smjesom jaja. Posipajte s još malo cimet-šećera ako želite.

Počevši od jednog kraja, ne previše čvrsto zarolajte tijesto, stvarajući oblik ruže. Zatvorite rolnu krajevima trake tijesta.

Stavite ruže u pripremljene kalupe. Posipajte ih malo više cimet-šećerom.

Stavite kalupe izravno na srednju rešetku prethodno zagrijane pećnice.

Pecite oko 45 minuta dok ne postanu lijepo smeđe. Izvadite kalupe iz peć

Share this post

Back to Blog