Kruh sa slanutkom i avokadom

Back to Blog

Kruh sa slanutkom i avokadom

Za rezanje avokada korišten je naš V6 ExclusiveLine rezač povrća od nehrđajućeg čelika.

Kruh sa slanutkom i avokadom – posebna poslastica! Je li vam osnovni tost s avokadom previše dosadan? Onda imamo sjajan recept koji će vašoj kuhinji vratiti život! Slanutak i avokado jednostavno su sjajna kombinacija koju morate probati!

Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
1 manji luk, narezan na kockice
2 češnja češnjaka, zgnječena
1 limenka rajčice narezane na kockice
1 žlica sušenog talijanskog začina
Malo čili pahuljica
Morska sol
2 limenke slanutka ocijedite i isperite
4-5 punih žlica vegetarijanskog ricotta sira
Šaka peršina
kriške kruha + avokado

priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 °C.

Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak i pecite oko 5 minuta uz često miješanje. Dodajte rajčice iz konzerve, talijansku mješavinu začina, čili pahuljice i sol.

Smanjite vatru i često miješajte dok se ne stvori gusti umak, oko 10 minuta.

Kad je umak gotov dodajte oprani i osušeni slanutak. Sve stavite u posudu za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta. Zatim dodajte ricottu i vratite u pećnicu na još 5 minuta da se sve dobro zapeče.

Uzmite komad kruha, na njega stavite lijepi sloj namaza od slanutka, avokado narežite i također stavite na kruh. Pospite morskom soli, crnim paprom, jaglacem i čilijem u prahu i uživajte!

Share this post

Back to Blog