Domaći krem sir
Hrskavi kruh s kremastim sirnim namazom, uz krastavce, rajčice ili tikvice. Ovo nije samo ukusan doručak, već se može poslužiti i kao užina ili večera.
Još bolje će okusiti s domaćim sirom. Naš praktični sirar će vam pomoći u tome, s njim možete jednostavno proizvesti različite vrste sira vrlo brzo!
Potrebno:
Kravlje, ovčje, kozje, bez laktoze, sojino ili bademovo mlijeko (nezaslađeno)
mikrovalna / ili lonac
koagulant poput limunovog soka ili octa
začini, bilje i druge sastojke po želji
Priprema:
Mlijeko se prvo zagrijava, zatim se koagulira s koagulantom i zatim se ulijeva u Borner sirar. Ako radije želite jesti hladni sir, možete ga staviti u hladnjak da se stisne nakon toga.
I to je to! Domaći krem sir
Sir je ukusan sam za sebe na kruhu. Ali također je pogodan kao podloga za med i džem, za umake, za gratiniranje ili kao punjenje za antipasti.
Naš savjet: Veganski sir pripremljen sa sojinim mlijekom i obogaćen vlascem 🥛🌱🤤