čips od povrća

Back to Blog
Vegetable chips

čips od povrća

Jesu li čips od povrća zaista zdraviji od običnog krumpirovog čipsa?
Gotovi čips od povrća iz supermarketa obično se ipak prže i stoga rijetko su niži po kalorijama ili mastima. Rješenje za pripremu čipsa od povrća brzo i jednostavno je s Borner Crispymakerom.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Sastojci za čips:
2 mrkve
2 krumpira
2 cikle
2 batata
Sastojci za umak od rajčice:
1 rajčica
1 češanj češnjaka
1 žličica maslinovog ulja
½ žličice svježeg timijana
Sol
Papar
Sastojci za cheddar umak:
180 g cheddara
250 ml mlijeka
2 žlice maslaca
2 žlice brašna
1 prstohvat soli
Priprema:
Temeljito operite neoguljeno povrće.
• Sada ga narežite na tanke ploške.
• Napunite Multimaker vodom i ledom, stavite narezano povrće unutra i ostavite 30 minuta da se škrob ispusti.
• Zatim stavite povrće na upijajuću krpu i drugom krpom obrišite višak vlage sa povrća.
• Povrće stavite odvojeno na Crispymaker i stavite u mikrovalnu na 700 W oko 4-4.5 minute.
• Poslužite čips s umakom od rajčice i/ili cheddar umakom.
Priprema umaka od rajčice:
• Stavite ulje u tavu i kada se zagrije, prepržite češnjak.
• Istovremeno možete naribati rajčicu.
• Kada češnjak postane zlatno smeđi, dodajte naribanu rajčicu, sol i dobro promiješajte.
• Dovršite umak s aromatičnim timijanom.
Priprema cheddar umaka:
• Rastopite maslac u tavi i dodajte brašno.
• Miješajte 2-3 minute dok smjesa ne dobije zlatno smeđu boju.
• Zatim dodajte mlijeko i ponovno promiješajte.
• Čim umak zgusne, maknite tavu s vatre, dodajte cheddar i sol te dobro promiješajte.

Share this post

Back to Blog