Cheesecake u jabuci
Slatka iskušenja koja ne samo da su ukusna, već i zdrava! Cheesecake u jabuci
Sastojci: 4 žute jabuke 200 grama ricotte 50 grama šećera 1 vrećica vanilin šećera 1 jaje 1/2 bočice ekstrakta vanilije karamel umak lješnjaci grožđice
Priprema: Zagrijte pećnicu na 150°C. Pomiješajte ricottu sa šećerom, vanilin šećerom i ekstraktom vanilije, zatim dodajte jaje i nastavite miješati dok ne postane homogena masa.
Odrežite vrhove jabuka i izdubite unutrašnjost jabuke kako biste je pretvorili u “posudu”. Napunite svaku jabuku smjesom od sira. Pecite u pećnici dok jabuke ne dobiju lijepu zlatnu boju (oko 40 minuta, sve ovisi o pećnici i veličini jabuka, molim provjerite često).
Nakon pečenja, pustite jabuke da se ohlade na sobnu temperaturu, zatim stavite u hladnjak na 2-3 sata.
Prije posluživanja, prelijte jabuke karamel umakom, pospite grožđicama i lješnjacima.